MediVacature, de grootste vacaturesite voor de zorg

Medivacature is in 2000 gestart als jaarboek voor afstudeerders in zorgopleidingen. In het carrièremagazine dat door ons gemaakt wordt, presenteren zorginstellingen zich, aangevuld met artikelen over werken in de zorg. Als extraatje lanceerden we in 2001 een website met vacaturedatabase. Binnen een paar jaar groeide die website uit tot de grootste vacaturesite voor Zorg & Welzijn – met het carrièremagazine als belangrijkste marketing instrument.

MediVacature magazine

Goede vindbaarheid begint bij een goede website 
Je kunt de grootste vacaturewebsite zijn, maar als die vacatures niet gevonden worden door werkzoekenden dan heeft het weinig zin. Daarom is bij de ontwikkeling van Medivacature veel aandacht besteed aan zoekmachine optimalisatie (SEO). 
Wij zijn ervan overtuigd dat goede vindbaarheid begint bij een goede website. Achteraf uitvoeren van allerlei trucks, zoals het maken van landingspagina's, heeft geen zin. We hebben meerdere keren gezien dat landingspagina's nog slechter werden gevonden dan de website die zij moesten ondersteunen.


Crawlers doen de vacatureplaatsing voor ons
Het invoeren van vacatures werd, door de grote aantallen, erg tijdrovend. Daarom hebben wij robots ontwikkeld (ook wel crawlers genaamd) die de websites van de zorginstellingen in de gaten houden. Nieuwe vacatures en wijzigingen in bestaande vacatures worden automatisch overgenomen. De laatste ontwikkeling is het gebruik van XML-koppelingen met het HR systeem van de zorginstellingen.


CareJobs
Nadat Medivacature in Nederland succesvol werd, is hetzelfde concept ook in België toegepast. Daar is Carejobs nu eveneens de grootste vacaturesite voor Zorg & Welzijn.


Responsive update
De website wordt continu aangepast en verbeterd, om zo concurrenten de baas te blijven. Zo is er afgelopen jaar gekeken naar het mobiele gebruik van de website. Met een websitebezoek van 46,45 % op smartphone en tablet kun je het maken van een responsive website niet negeren. Veel mensen willen waar en wanneer het hun uitkomt websites kunnen bezoeken, op verschillende apparaten. De beleving op deze apparaten verschilt erg. Wanneer je op zoek bent naar een baan in zorg & welzijn wil je het liefst zo snel mogelijk bij je doel komen: vacatures vinden die aan jouw specifieke wensen voldoen. Wij hebben de weg naar deze vacatures geprobeerd zo optimaal mogelijk te maken, de laadtijd van de website snel te houden en toch een aantrekkelijke layout te bieden voor deze meestal jonge doelgroep.

MediVacature responsive update

Ga terug