Mediq Suisse webshop


Mediq Suisse is een Zwitserse leverancier van medische producten. Ze verkopen onder andere producten die te maken hebben met incontinentie, wondverzorging, diabetes en valpreventie. Ruim 10 jaar geleden ontwikkelden we de webshop voor Mediq Suisse en die goede samenwerking is sindsdien gebleven. Nu was het tijd voor een grote update. Er moesten flink wat nieuwe functionaliteiten komen, zoals een ‘quick order form’ en de prijzen en content moest per klantgroep kunnen variëren. Daarnaast moest het design gemoderniseerd worden en aansluiten bij de corporate website.

Project Mediq Suisse - uitwerking design laptop


Aansluiten op corporate website

Mediq Suisse kreeg in 2017 een nieuwe corporate website. Deze corporate website was voorzien van een nieuwe moderne vormgeving, zoals deze voor alle Mediq websites wereldwijd doorgevoerd is. De webshop moest naadloos gaan aansluiten bij de corporate website. De bezoeker moet nauwelijks door hebben dat hij/zij van website verandert. Dit is mogelijk gemaakt door de website responsive te maken en het design aan te laten sluiten bij de nieuwe stijlgids.

Project Mediq Suisse - uitwerking design desktop


Quick order form

Klanten van Mediq Suisse zijn veelal zorgprofessionals die zo snel mogelijk een bestelling willen plaatsen. Het gaat namelijk ten koste van tijd die zij aan hun patiënten kunnen besteden. Aangezien zij vaak voor hun patiëntengroep soortgelijke bestellingen doen, is het quick order form ontwikkeld. Wanneer de bezoeker is ingelogd, kan een lijst met recent bestelde producten opgevraagd worden. Zo zie je in één oogopslag wat er de vorige keer is besteld, en ben je nog maar een paar klikken verwijderd van een nieuwe bestelling.

Verschillende klantengroepen

Er zijn verschillende klantengroepen die via de webshop bestellingen plaatsen. Dit varieert van zorginstellingen tot consumenten. Aan de hand van wat voor klant je bent, verandert de content van de website. Zo krijg je als klant informatie die specifiek voor jou bedoelt is.

Project Mediq Suisse - uitwerking design smartphone


Resultaat

Het resultaat zie je op webhsop.mediqsuisse.ch.

Wil je ons ook inschakelen voor het ontwikkelen van een webshop of website?

Dankzij onze jarenlange ervaring als full service internetbureau kunnen we je helpen met complexe vraagstukken voor webshops, webapplicaties en websites. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga terug