Wat doet een SSL-certificaat?

Als je iets te vertellen hebt, dan wil je graag dat toehoorders je geloven. Als je iets te verkopen hebt, dan wil je graag dat kopers je vertrouwen. Zonder geloofwaardigheid, zonder betrouwbaarheid, komt je boodschap niet over en verkoop je niets. Dat geldt zeker ook op internet.

Geloofwaardigheid en betrouwbaarheid

Hoe verkrijg je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid op internet? Daar hebben we bij Corn Group veel ideeën over. Eén van die ideeën is een SSL Certificaat. Dat is misschien een onbekende technische term, maar je bent er zeker al mee in aanraking gekomen. Sinds februari 2017 is namelijk méér dan de helft van het totale webverkeer gecodeerd via een HTTPS verbinding. In je browser zie je dan meestal een groen slotje in de adresbalk, of je ziet de naam van het bedrijf in groene letters. Voor zo'n veilige verbinding is een SSL Certificaat nodig.

Sinds februari 2017 is méér dan de helft van het totale webverkeer gecodeerd via een HTTPS verbinding."


Je weet met wie je te maken hebt

Een SSL Certificaat zorgt ervoor dat de informatie die wordt uitgewisseld niet afgeluisterd kan worden. Bovendien weet je zeker dat je met de echte website te maken hebt, en niet een vervalste website die zich voordoet als jouw bank of favoriete webshop. Een SSL Certificaat zorgt daarom voor geloofwaardigheid en betrouwbaarheid.

Verschillende soorten certificaten

SSL Certificaten zijn er in verschillende veiligheidsniveaus. Er bestaan gratis certificaten die slechts (geautomatiseerd) aantonen dat de bezitter van een internetdomein dat domein ook werkelijk beheert. Er bestaan ook certificaten die pas worden toegekend nadat een medewerker van een Certificate Authority uitvoerig de identiteit van een websitehouder heeft gecontroleerd. De mens achter de website wordt gecontroleerd met behulp van openbare registers (Kamer van Koophandel, telefoonboek), nabellen, postadrescontrole, etc. Die certificaten bieden veel meer zekerheid, maar kunnen honderden euro per jaar kosten.

Een SSL certificaat aanschaffen

Wil je meer weten over wat dit in jouw situatie betekent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen graag bij de keuze en uitvoering van een SSL Certificaat!

Ga terug