Umbraco CMS

Een CMS (Content Management System) is een softwaretoepassing die het mogelijk maakt om eenvoudig en snel documenten en gegevens op internet te kunnen zetten. Ze zijn het handigst voor websites waarvan de inhoud regelmatig verandert en waarbij de inhoud in een vaste lay-out gepresenteerd wordt aan bezoekers. Bijna alle grote bedrijven maken tegenwoordig gebruik van een CMS voor hun website.

Onze websites worden sinds kort gemaakt met Umbraco CMS. Het is een van de grootste CMS'en die compatibel is met Visual Studio en geschreven is in C#, wat wij graag gebruiken om in te ontwikkelen vanwege de grote voordelen van op maat oplossingen. Het is open source en heeft een zeer actieve gemeenschap. Regelmatig worden er nieuwe packages gemaakt die je gemakkelijk kan toevoegen aan je website. Hierdoor werkt alles in eerste instantie heel simpel maar kan het zo uitgebreid mogelijk gemaakt worden als je zelf wilt.

Een belangrijke eis voor het kiezen van een CMS was voor ons dat klanten zelf teksten,nieuwsitems, afbeeldingen en bijlagen aan konden passen. In het verleden moesten aanpassingen in de HTML code gebeuren waardoor alle aanpassingen door ons zelf gedaan moesten worden. Dit is natuurlijk vervelend als nieuwe teksten en nieuws items en dergelijke geplaatst moeten worden. Wij verdelen de website nu als het ware in kleine onderdelen, zodat onze klant deze aanpassingen zelf kan doen zonder dat daar technische kennis voor nodig is.

Enthousiast geworden voor je eigen website? Wij kunnen een speciaal op jouw wensen aangepaste website met Umbraco maken. Kijk hier voor meer informatie.

Wij zijn Umbraco Registered Partner.

Ga terug