CareJobs carrièremagazine - 15e editie

CareJobs is de grootste jobsites in de zorg van België. Naast het hebben van een vacature website, geven zij jaarlijks een carrièremagazine uit. Deze is bedoeld voor afstudeerders in zorg-en welzijnsstudies. Corn Group heeft in opdracht van CareJobs gewerkt aan dit magazine. Ruim 20 zorginstellingen leverden tekst en beeldmateriaal aan in de vorm van een artikel en een organisatiepresentatie. Aan ons de taak om het magazine te ontwerpen en het contact met de deelnemende organisaties te hebben. Het magazine wordt in duizenden aantallen verspreid binnen scholen over heel België.

Doelgroep
De verspreiding gebeurt onder een jonge doelgroep. Veelal vrouwen, tussen de 21-30 jaar. Dit jaar werkten wij aan de 14e editie.

Art direction en traffic
Naast het magazine waren we verantwoordelijk voor de communicatie met de ruim 20 zorginstellingen. Het is leuk en uitdagend niet te maken te hebben met één opdrachtgever, maar met ruim 20. Door goed te luisteren naar alle wensen, te kijken naar de stijlgidsen en ontwerpen proberen we de pagina’s in het magazine aan te laten sluiten bij de huisstijl die zij hanteren. Op deze manier is het gelukt om de deelnemers tevreden te houden.

Omslag
Net als het binnenwerk, was het omslag toe aan een nieuwe uitstraling voor de jonge doelgroep. ‘Het mag meer zorg uitstralen, in één oogopslag moet te zien zijn dat het om een zorg magazine gaat en als student moet je het direct willen oppakken’, zo werd ons gezegd. Kijkend naar de zorginstellingen in het magazine, gingen wij op zoek naar een organisatie die in onze ogen een geschikte kandidaat zou zijn om een passende coverfoto te kunnen leveren. We kwamen uit bij Frobe, Logistiek Assistent bij PZ Onzelievevrouw uit Brugge.

Layar
Augmented Reality (Layar) is bij deze editie verder ingezet om de connectie tussen offline en online te maken. Pagina’s kunnen gescand worden met de Layar app, waarna er extra content te zien in de vorm van video, call-to-action knoppen of Social media links. Het is voor de zorginstellingen een extra mogelijkheid om de lezers naar hun website te krijgen, of direct contact op te laten nemen. Zo kunnen zij potentiële werknemers nog meer over hun organisatie vertellen.

Online magazine
Naast de verspreiding van het print magazine, wordt het magazine ook digitaal aangeboden op de website van CareJobs.

Nederlandse variant - MediVacature

Voor het project in Nederland, genaamd MediVacature, hebben we een soortgelijk carrièremagazine uitgebracht. Voor hen was het inmiddels de 17e editie. Meer over dat project lees je hier.

Drukwerk ontwerp laten maken?
Wij hebben ruim 17 jaar ervaring met het ontwerpen van drukwerk. Wij laten alle drukwerk aansluiten bij jouw bedrijfsvisie en spitsen het toe op de doelgroep. We gaan niet voor standaard, maar voor maatwerk. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

 


CareJobs magazine inhoudsopgave


CareJobs magazine - Zorgbedrijf Rivierenland

CareJobs magazine - PZLOV

CareJobs magazine - PZ Onzelievevrouw

CareJobs magazine - FPC

Ga terug